Vrijwilligerswerk

Centrum Ondernemers Boxmeer

06 - 2019 t/m heden

Bestuurlid / Voorzitter bestuur

Herbert is gevraagd om deel te nemen aan het bestuur van de stichting Centrum Ondernemers Boxmeer. Het COB houdt zich bezig met het organiseren van evenementen zoals de koopzondagen en is bezig met alle zaken die de Centrum Ondernemers in Boxmeer aangaan. Hierbij is er overleg tussen de Ondernemers, vastgoedeigenaren, de gemeente en alle partijen die in wat voor vorm te maken hebben met het centrum.

Ictoria Academy

02 - 2019 t/m heden

Docent / Coach

Naast het bedrijf Ictoria is ook de Ictoria Academy opgericht om de nodige cursussen en workshops te kunnen geven. Herbert is één van de docenten binnen de Ictoria Academy waarbij hij les geeft op technische gebied (Microsoft, WordPress, Infrastructuren, Cloud), proces gebied (ITIL, Agile/Scrum, Prince, BPM etc) en coached hij deelnemers op het gebied van studieaanpak en methode.

Stichting Bee-Ideas

07 - 2017 t/m 12 - 2017

Coach / Docent / Contactpersoon

Als coach werkzaam via stichting Bee-Ideas om langdurig werklozen te begeleiden naar een baan in de IT. De groepen in Tilburg en Veghel werden begeleid op het gebied van communicatie, samenwerken, proces, afstemming met stakeholders en motivator. Tevens begeleider bij het verbeteren van het CV en intakes. De groep in Tilburg  kreeg een praktijkopdracht om te werken aan een benchmark tool voor Natuur & Milieu in Utrecht en de groep in Veghel werkte aan een project voor IBN

Project B

12 - 2005 t/m 07 - 2017

Teamcoach

Coach van een studententeam bij ProjectB. ProjectB is een project wat IT-studenten van hogescholen en universiteiten uit het hele land in hun laatste of voorlaatste jaar uitdaagt om IT in te zetten om het leven van iemand met een beperking of chronische ziekte te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld zijn door verbetering in kwaliteit van leven, of in de vorm van een praktisch hulpmiddel wat ondersteuning bied.

Het eerste team wat Herbert begeleidde heeft de juryprijs gewonnen en het tweede team in het 2e jaar de publieksprijs.

https://www.emerce.nl/wire/studenten-hogeschool-eindhoven-winnen-projectb-challenge-augmented-reality-app-zieke-kinderen

TNS revalidatie service

08 - 2008 t/m heden

Adviseur

Herbert helpt TNS op grote beurzen voor hulpmiddelen als adviseur en verkoper van handbewogen rolstoelen en aanverwante producten.

Om de twee jaar is dit in Nederland, en om de twee jaar is dit in Duitsland. Daarnaast ook incidentele inzet in drukke periodes of op speciale gelegenheden. Tevens is Herbert tijdelijk verantwoordelijk geweest voor het beheer en onderhoud van de website en webshop.

Expertise Groep Systems Management - Sogeti

11 - 2005 t/m 06 - 2008

Organisator expertisegroep

Samen met een collega van Sogeti was Herbert verantwoordelijk voor de Expertise Groep Systems Management van Sogeti. Deze expertise groep was verantwoordelijk voor het maken van interne trainingen en het opleiden van collega’s. Daarnaast werd een aantal senior leden van de werkgroep regelmatig op technisch vlak geraadpleegd over Systems Management zaken en over Virtualisatie.